Stichting Peuterwerk draagt voorscholen van Viviani in de gemeente Emmen met zorg over aan Kinderopvang Kinderwerk

Stichting Peuterwerk draagt voorscholen van Viviani in de gemeente Emmen met zorg over aan Kinderopvang Kinderwerk

Stichting Peuterwerk Emmen draagt 7 voorscholen van Viviani over aan Kinderopvang Kinderwerk. Kinderwerk is een nieuwe zusteronderneming van Kinderopvang Uk & Puk uit Emmer-Compascuum. Kinderopvang Uk & Puk is inmiddels 14 jaar actief en is gespecialiseerd in het aanbieden van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) in de kinderopvang, buitenschoolse opvang en de voorschool.

De directie van Kinderwerk wordt gevormd door Joëlla Oosting (directeur) en Evi Potze (bestuurder en eigenaar). Dit 2-tal bestuurt momenteel Kinderopvang Uk & Puk en zal ook de nieuwe organisatie Kinderwerk gaan besturen. Uk & Puk onderscheidt zich door hun maatschappelijke rol  en investeren veel in kwaliteit en medewerkers door middel van coaching, training en aanvullende activiteiten. In de afgelopen jaren heeft Kinderopvang Uk & Puk meerdere keren de “Kinderopvangprijs” gewonnen “Beste kinderopvang Drenthe”.

De hoofdreden van de overname is de veranderingen in financiering van kinderopvang in de gemeente Emmen. De overdracht van medewerkers en voorschoolactiviteiten is per 1 januari 2024.

Angelique Smid, directeur Stichting Peuterwerk: “De financiële veranderingen in de gemeente Emmen zijn voor ons, na zorgvuldig intern beraad de aanleiding om te kiezen voor het overdragen van 7 voorscholen van Stichting Peuterwerk aan Kinderwerk. Ons doel is om continuïteit te bieden aan zowel kinderen en ouders als medewerkers van Stichting Peuterwerk. Wij zien in Kinderwerk een partij die deze waarde met ons deelt en samen zullen wij er alles aan doen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.” Het gaat om 7 voorscholen die gehuisvest zijn in scholen van Viviani: CBS de Bron te Nieuw – Amsterdam, CBS Groen van Prinsterer en CBS Twiespan te Emmen, CBS De Kap te Klazienaveen, CBS Willem Alexander te Erica, CBS Oliebron te Schoonebeek en CBS de Bentetop te Nieuw-Weerdinge.

Rob Kempers, voorzitter college van bestuur Viviani: “Stichting Viviani heeft op de 7 betreffende locaties al jarenlang een uitstekende samenwerking met Stichting Peuterwerk. Wij vonden het jammer dat dit vanwege veranderingen in de subsidieregels niet voortgezet kon worden, maar hadden hier alle begrip voor. Wij zijn als Viviani zeer verheugd dat wij in Kinderwerk een samenwerkingspartner hebben gevonden die de voorscholen zullen voortzetten op de manier waarop Stichting Peuterwerk dat deed. Ouders en kinderen zullen van deze overgang niets merken. De voorschoolse educatie voor kinderen vanaf 2 jaar is hiermee geborgd. Daarnaast zal Kinderwerk ook de buitenschoolse opvang en de dagopvang binnen de scholen van Viviani verder uitbreiden.”

Evi Potze, bestuurder Kinderwerk: “Mijn collega Joëlla en ik zijn ontzettend blij dat de keuze van Stichting Peuterwerk op ons is gevallen en kijken er naar uit het team, de kinderen en hun ouders te verwelkomen. We gaan ons best doen voor een soepele overgang voor kinderen, medewerkers en ouders. ” “Met de samenwerking van Viviani kunnen we veel doen om de kansengelijkheid van kinderen te bevorderen. Daarnaast biedt deze mooie samenwerking met de scholen de kans om ons te kunnen blijven inzetten voor de ontwikkeling van kinderen binnen én buiten schooltijd. “ aldus Joëlla Oosting, directeur Kinderwerk.